loading...
وبسایت جامع قرآن و عترت
مهندس جعفری بازدید : 212 دوشنبه 30 شهریور 1394 نظرات (0)

حضرت یونس در دریا

بلعیدن ماهی هم اسرار فراوانی داشت كه یكی از آنها امتحان حضرت یونس(علیه‌السلام) و آموزش راه نجات از اندوه، به همگان بود. وقتی ‌یونس وارد شكم ماهی شد، بر اساس آگاهی شهودی و علم خاص توحیدی كه داشت، همانجا خدا را به عنوان قادر بر همه‌‌ موجودات خواند. تسبیح نجاتبخش ‌یونس در دل ماهی، در قعر در‌یای تار‌یك، در شب تار، كه تار‌یكی‌ها روی هم انباشته بود، ندا داد:

خدایا! هیچ معبودی جز تو نیست، همه‌ ا‌ین ظلمات را تو كه نور آسمانها و زمین هستی می‌توانی روشن كنی و هیچ پناهگاهی جز تو نیست. من ستم كردم و از قوم خو‌یش گر‌یختم(گرچه بر من واجب نبود كه بمانم، ولی سزاوارتر ا‌ین بود كه مقام خود را ترك نكنم) اما حكم از آن توست: "فنادی فی الظلمات ان لا اله الا انت سبحانك انّی كنت من الظالمین. حضرت ‌یونس در حال گر‌یختن، به لطف غیبی حق امیدوار بود كه او را در تنگنا قرار ‌ندهد:"فظنّ أن لن نقدر علیه" و ‌شا‌ید اگر ‌گمان سختگیری می‌داشت، سفر نمی‌كرد. چون فیض خدای سبحان همواره همراه حسن ظن عبد سالك است، فیض خاص الهی شامل حال ‌یونس(علیه‌السلام) شده، ما‌یه‌ی‌ نجات وی و در‌یافت رسالت مجدد او گشت و آن مقدار رنج كوتاه، در شكم ماهی را نبا‌ید مانع حسن ظن دانست و نباید گفت چرا فیض خدا برابر حسن ظن عبد صالح سالك واقع نشد، ز‌یرا هر كاری را با خاتمه‌اش با‌ید سنجید.

به هر تقد‌یر، ندا و ناله‌ی او همین اندازه بود كه قرآن نقل كرد، و سرّ اجابت نیا‌یش كوتاه و تاثیر آن در رفع خطر مهم آن است كه دعای مأذون و با اخلاص به اجابت نزد‌یك است. بدتر‌ین ظلمت، ظلمت دوری از رحمت حق است. چون ظلمت شب و در‌یا و شكم ماهی و مانند آن، ظلمات و حجاب‌های مادی است. عمده‌ی‌ ظلمت، دوری از مقام الهی و ترك مسئولیت خدا‌یی است.

مهندس جعفری بازدید : 204 پنجشنبه 19 شهریور 1394 نظرات (0)

هدهد

قرآن كريم در بخشي از سيره علمي و عملي حضرت سليمان مي‌فرمايد: او صفوف سپاهيان را تفقد كرد و هدهد را ند‌يد، فرمود: چرا من هدهد

رادر جاي خود نمي‎بينم؟ ‌يا او اصلاً در جاي خود نيست. سليمان فرمود: هدهد با‌يد دليل روشن و قانع كننده‎اي كه غيبت وي را توجيه كند ارائه

دهد ‌وگرنه به عذابي سخت معذّب شود: "و تفقد الط‌ير فقال ما لي لا اري الهدهد ام كان من الغائبين لأُعذّبنه شديداً او ليأتيني بسلطانٍ مبين."

بعد از مقداري درنگ، هدهد از راه رسيد و به سليمان عرض كرد كه من به چيزي احاطه پيدا كردم كه شما به آن احاطه نداري: "فمكث غير بعيد

فقال احطت بما لم تحط به و جئتك من سبأ بنبأ ‌يقين"؛ ‌يعني از نزد‌يك چيزي را ‌يافتم كه شما در آنجا حضور نداشتيد تا از نزد‌يك به آن احاطه

علمي پيدا كنيد.

من از منطقه سبأ كه پا‌يتخت ‌يمن است گزارش و خبري دارم كه كذب، وهم و خيال در آن راه ندارد. آن گزارش ‌يقيني ا‌ين است كه من بانو‌يي

را ديدم كه سلطان مردم ‌يمن است و داراي تختِ فرمانروا‌ييِ عظ‌يمي است و همه‌‌ امكانات سلطنتي هم در اختيار اوست: "اني وجدت امراةً

تملكهم و اوتيت من كل شيء و لها عرش عظ‌يم."

اما در ‌كنار ا‌ين سلطنت مادّي، اعتقاد شرك آلودي نيز نزد آنان ‌يافتم: "وجدتها و قومها ‌يسجدون للشمس من دون الله و ز‌ين لهم الشيطان اعمالهم

فصدهم عن السبيل و هم لا يهتدون.مراد از سبيل اگر مطلق باشد همان سبيل الله است كه پايانش لقاء‌الله است.

مهندس جعفری بازدید : 246 جمعه 29 اسفند 1393 نظرات (0)

%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d8%aa%d9%88%d9%84%db%8c%d8%af-%d9%85%d8%b9%d8%a7%d8%b1%d9%81-%d9%86%d8%a8%d9%88%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d9%82%d8%a7%d9%84%d8%a8-%d8%a7%d8%af%d8%a8%db%8c%d8%a7%d8%aa-%d9%85%d9%86%d8%a7%d8%b3%d8%a8-%d8%b3%d8%a8%da%a9-%d8%b2%d9%86%d8%af%da%af%db%8c-%d8%a7%d9%85%d8%b1%d9%88%d8%b2

در یادداشتی که «نجفعلی میرزایی»، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ع) العالمیة درباره «ضرورت بازتولید معارف نبوی در قالب ادبیات مناسب سبک زندگی امروز» در اختیار خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) قرار داده، آمده است:

با نگاهی به آفرینشگری‌های ادبی به ندرت شاهد خلاقیت در عرصه انواع نگارش‌ها درباره پیامبر(ص) هستیم. بازتولید معارف نبوی در قالب ادبیات امروز فاقد زیرساخت‌های شایسته برای تولیدهای هنری است. عظمت شخصیت پیامبر اکرم(ص) در وصف انسان‌های عادی نمی‌گنجد. شخصیتی که خدای متعال در وصف او واژه عظیم را به کار ببرد و بگوید «انک لعلی خلق عظیم» پیداست که امکان غور رسی به عمق عظمت او به طور منطقی و فلسفی ممکن نیست. تعظیم خدای متعال نشان از عظمت الهی پیامبر(ص) است. معروف است که وقتی از عایشه درباره خوی پیامبر(ص) پرسیدند در پاسخ گفت «خلق و اخلاق او قرآن بود» این پاسخ، گرچه دو کلمه است امّا دریافت و فهم این تحقّق و تجسم قرآن که صورت کتبیه عالم است؛ چیزی نیست که در دام شکار عقل انسانی بگنجد.

با این همه به نظر می‌رسد که بزرگترین فضیلت و عظمت پیامبر خدا(ص) در سعه و ظرفیت نامتناهی و ملکوتی وجود او برای پذیرش و دریافت بزرگترین آیه و صادر خدای متعال است. حضرت امیر علیه السلام در وصف کتاب الله گفته است: خدای متعال در کتاب خود تجلی کرده است. اگر خدا در کتاب خود جلوه کرده است و از سویی وجود پیامبر اکرم(ص) آن قدر پهنه و ظرفیت ملکوتی یافته که ظرف این جلوه تام الهی قرار می‌گیرد، آن گاه بلندای مقام نبی الله الاعظم تا مقام قدس قاب قوسین او ادنی اوج می‌گیرد و تا کسی اهل معراج نباشد، اصولاً درک جنس این مقام هم برای او ممکن نیست تا چه رسد به افق و ارتفاع آن.

ظهور جریان‌های افراطی؛ بزرگترین ستم به پیامبر(ص)

و اما این روزها، بزرگترین ستمی که از درون جامعه اسلامی بر پیامبر رحمت للعالمین می‌رود ظهور جریان‌های افراطی و تروریستی خشن و نفرت آلود و کینه‌توزانه‌ای است که بر خلاف اخلاق الهی و رحمت واسعه و نامتناهی آن حضرت، زیر بیرق رسول الله(ص) از آن حضرت در جهان امروز چهره‌ای تروریستی و بی‌رحمانه ساخته‌اند. رویکردهای داعشیسم بزرگترین جنایتکاران تاریخ اسلام‌اند؛ جنایتی که این حیوانات وحشی انسان‌نما در حق این پیامبر خدا مرتکب می‌شوند با فاجعه‌های بزرگ تاریخ اسلام مانند قتل امام حسین علیه السلام قابل مقایسه است. البته با دقت در فلسفه حقیقی نهضت امام حسین(ع) درمی‌یابیم که از قضا، مهمترین مقصد و غایت نهضت آن امام، تطهیر چهره نورانی اسلام و سنت پیامبر بود. زیرا، امویان با روش‌های وحشیانه و بی‌رحمانه توانسته بودند تحت عنوان‌های اسلام ماهیت اصلی آن را به محاق ببرند و اگر قیام ابا عبدالله و شهادت‌طلبی‌های او و یارانش نبود اثری از دین پیامبر خدا نمی‌ماند.

امروز هم بهترین اقدام در برابر تبلیغ‌های سفیهانه و خشن از اسلام و پیامبر توسط جریان‌های سلفی، تندرو و گرایش‌های تکفیری و داعشی، پاکسازی چهره رسول‌الله از چنین فهم و برداشت از سنت و اسلام است. تبیین ابعاد انسانی، مهربانانه، متسامح و اخلاقی رسول رحمت و انسانیت با بهره‌گیری از آخرین فناوری‌های رسانه‌ای، هنرهای بیانی و مهارت‌های ارتباطاتی از رسالت‌های بزرگ ما در شرایط سخت کنونی است.

رویکرد ضعیف نگارش‌های هنری نوین درباره پیامبر(ص)

پیداست با نگاهی به آفرینشگری‌های ادبی و هنری به ندرت شاهد خلاقیت‌های ادبی و هنرمندانه در عرصه انواع نگارش‌های هنری و ادبی درباره پیامبر خدا(ص) و با گروه‌های مخاطب مختلف هستیم. اگر آفرینش‌گری ادبی و بازتولید معارف نبوی در قالب ادبیات مناسب سبک زندگی امروز همچنان با کیفیت فعلی باشد؛ ما فاقد زیرساخت‌های شایسته برای تولیدهای هنری و بیان‌ها و تبلیغ‌های مؤثر خواهیم بود زیرا چنین آثاری در واقع زیر ساخت تمام محصولات هنری در این عرصه‌اند. اگر خوانش‌های نو و بسیار نزدیک به ادبیات و فهم و درک زمانه از شخصیت مبارک و نورانی آن حضرت در اختیار نسل کنونی و نسل‌های آینده قرار نگیرد و این ورشکستگی ادبی و هنری در عرصه‌های بنیادین دینی ادامه یابد؛ قدرت مواجهه با تهدیدهای نرم جریان‌های داعش و دیگر تخریب‌کنندگان رخسار ملکوتی پیامبر خدا(ص) از ما سلب خواهد شد؛ طبیعی است زمینه تولید آثار هنری هم ایجاد نشود.

اشتباه راهبردی شیعیان این است که تصور کرده‌اند با توجه به اهتمام اهل سنت به شخصیت حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دیگر نیازی به تمرکز بر آن حضرت و توسعه جریان‌های پیامبرشناسی نیست و در عوض، با توجه به اهمال غیرقابل توجیه اهل سنت در اهتمام به امامان معصوم علیهم السلام لازم است، تمرکز اصلی شیعه بر معرفی و شناخت ائمه باشد. پیداست چنین واقعیت اسفباری بر یک توهم بزرگ بنا نهاده شده است. حقیقت این است که از آغازین روزهای وفات پیامبر خدا(ص) جریان‌های بسیار بزرگی از درون جامعه اسلامی که بعدها به حاکمیت چند صد ساله امویان و عباسیان انجامید(!) در عمل به مسیری کاملاً نا متجانس و ناهمگون با سیره و سنت واقعی پیامبر خدا گام نهادند. مسیری که اگر نبود مدیریت حساب شده و آسمانی حضرت امام علی(ع) و ذریه نورانی آن حضرت و با نهضت‌های شهادت طلبانه حسینی، معنویت‌گرای سجادی، و علمی و تمدنی باقری و صادقی و رضوی علیهم آلاف التحیه والثنا امروز اثری از اسلام به جز مکتبی ترویستی، خشن و نفرت‌انگیز بر جای نمی‌ماند.

در نتیجه، شیعیان راستین لازم است غبار از چهره سنت برگیرند و مطابق شأن و جایگاه والا و رفیع پیامبر خدا(ص) دست به نهضتی واقعی در تمام عرصه‌های مرتبط با این موضوع بزنند. امروز انسان و جهان معاصر و غرق در فسردگی و انحراف، به محمد(ص) آن گونه که اهل البیت(ع) معرفی کرده‌اند، نیازمند است نه محمدی که امویان برای تخریبش ساخته‌اند.

یادداشت از نجفعلی میرزایی، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیة

مهندس جعفری بازدید : 227 دوشنبه 25 اسفند 1393 نظرات (0)

%d8%aa%d8%ac%d9%84%db%8c-%d8%a8%db%8c%d8%b4%d8%aa%d8%b1-%d9%86%d9%88%d8%b1-%d8%ad%d8%b6%d8%b1%d8%aa-%d8%ae%d8%aa%d9%85%db%8c-%d9%85%d8%b1%d8%aa%d8%a8%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%a2%d8%ae%d8%b1-%d8%a7%d9%84%d8%b2%d9%85%d8%a7%d9%86%d8%b5%d9%84%d8%ad-%d8%a7%d9%85%d8%a7%d9%85-%d8%ad%d8%b3%d9%86(%d8%b9)-%d8%b2%d9%85%db%8c%d9%86%d9%87%e2%80%8c%d8%b3%d8%a7%d8%b2%e2%80%8c-%d8%b9%d8%a7%d8%b4%d9%88%d8%b1%d8%a7-%d8%a8%d9%88%d8%af

محمدهادی همایون، رئیس دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره شخصیت پیامبراکرم(ص) اظهار کرد: قاعدتاً در این تحلیل نباید وجود مقدس حضرت ختمی مرتبت، محمد مصطفی(ص) را با انسان معمولی مقایسه کرد چون انسان‌های معمولی جنسشان از جنس دنیا است و شهرتشان از جنس دنیاست.

وی ادامه داد: حتی ویژگی‌های اخلاقی که انسان‌ها دارند با معیارهای دنیویی سنجیده می‌شود و قاعدتاً این افراد و حتی انسان‌های بزرگ و مثبت تاریخ در  چهارچوب زمان و مکان خودشان قابل تحلیل هستند، اما وجود مقدس پیامبر اکرم(ص) انسانی فرا مکانی است که ما به عنوان اولین مخلوق خداوند به ایشان اعتقاد داریم.

همایون اظهار کرد: اول چیزی که در عالم خلق شده است نور مقدس حضرت محمد(ص) بوده است که بررسی آن در بحث‌های فلسفی و عرفانی جای خود را دارد.

رئیس دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع) بیان کرد: هنگامی که شخصیتی چون حضرت ختمی مرتب(ص)، شخصیتی فرازمینی دارد و پیش از اینکه عالم خلقت شکل گرفته باشد، نورش شکل گرفته، طبیعتاً هر مقدار که عالم خلقت به سمت آن نور و آخرالزمان نزدیک می‌شود، این نور، تجلی بیشتری پیدا می‌کند و در آن هنگام است که این نور شناخته‌تر می‌شود.

انسان معمولی توان دست یافتن به کُنه وجودی حضرت محمد(ص) را ندارد

وی اضافه کرد: به همین دلیل است که به هر میزان که به آخر الزمان نزدیک می‌شویم، متوجه خواهیم ‌شد که تجلی بیشتری از وجود مقدس ایشان نصیب مردم آن دوره می‌شود و البته این به همین میزان باقی نخواهد بود و بعد از آخر الزمان به میزانی که به عوالم ملکوت، قیامت و رجعت ورود پیدا می‌کنیم، شخصیت ایشان تجلی بیشتری پیدا می‌کند.

همایون تأکید کرد: اگر چه هیچ انسان معمولی توان این را ندارد که به کُنه وجودی شخصیت پیامبر(ص) دست پیدا کند چون هیچ کس از انسان‌های معمولی و غیر از نور 14 معصوم و وجود مقدس آنها در عرض ایشان مطرح نمی‌شود تا بخواهد حضرت محمد(ص) را بشناسد.

وی با اشاره به زما رحلت رسول‌الله(ص) تأکید کرد: در زمان قبل از رحلت پیامبر(ص) هیچ آثار بیماری در وجود ایشان در آن زمان ثبت نشده و اتفاقی رخ نداده بوده است و باید اجازه دهیم تا فضای جهانی روشن‌تر شود که ما اندک اندک با حوادثی که در دوران معاصرمان اتفاق می‌افتد متوجه می‌شویم که احتمالاً چه مسائلی در تاریخ ما رخ داده است.

همایون با تأکید بر اینکه باید اندکی صبر کنیم، اظهار کرد: بخش بنی‌امیه تاریخ کم کم برای ما در جریان فلسطین روشن می‌شود و نوع دشمنی بنی‌امیه امروز دوباره زنده می‌شود و ما اندک اندک ماجرای عاشورا را می‌فهیم و باید اجازه دهیم تاریخ بیشتر از این روشن شود تا در این موضوع صحبت کنیم.

وجود مقدس پیامبر اکرم(ص) برای ایجاد امت آخرالزمانی بوده است

رئیس دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع) در پاسخ به اینکه چگونه باید عمل کنیم تا همان امتی که پیامبر(ص) می‌خواستند، بشویم؟ تصریح کرد: اساساً وجود مقدس پیامبر اکرم(ص) برای همین آمدند که امت آخرالزمانی را ایجاد کنند و بسازند و تمامی دستوراتی که ایشان آورده‌ بودند همه در این راستا قابل تحلیل و پیگیری و تبعیت است.

وی گفت: پیامبر اکرم(ص) روزی در جمع اصحابشان فرمودند «چقدر من مشتاق دیدار برادرانم هستم» و اصحاب گفتند «مگر ما برادرانتان نیستیم؟» ایشان فرمودند «نه، شما اصحاب من هستید و برادرانم در آخرالزمان می‌آیند و در حالی که من را ندیده‌اند و فقط از روی نوشته کاغذ، به من ایمان می‌آوردند».

همایون اضافه کرد: اگر بتوانیم گروهی باشیم که به عنوان برادران پیامبر اکرم(ص) تلقی شویم در آخرالزمان یعنی همان گروهی که زمینه‌سازی ظهور را انجام می‌دهند، بسی این افتخار است.

وی در پاسخ به اینکه باتوجه به اینکه شب یلدا با رحلت پیامبر اکرم(ص) مقارن شده است و برخی از جهت اینکه آن نیز نوعی صله رحم است بر وجوب آن تأکید می‌کنند، ادامه داد: درباره سنت‌های ملی باید به ریشه‌های فلسفی این سنت‌ها که تا حدودی بر ما معلوم است و بخش زیادی از آنها نیز برای ما معلوم نیست، توجه شود که فلسفه ایجاد این نوع سنت‌ها چیست؟

رئیس دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع) عنوان کرد: برخی اعتقادشان این است که این سنت‌ها به دین زرتشت و دین رسمی دوران باستانی ما برمی‌گرد و برخی دیگر نیز معتقدند که این از میترائیسم آمده است.

همایون عنوان کرد: اینها بحث‌های مهمی است که باید انجام شود اما آنچه مهم است این است که ما این سنت‌ها را در طول زمان سعی کردیم با رفتارها، مناسک، سنت‌ها و اعمالی که بیشتر جنبه دینی دارد همراه کنیم چنانکه مقوله صله رحم و شب بیداری که در شب یلدا گفته می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه باید به دلیل این تقارن، حرمت عزاداری رحلت پیامبر اکرم(ص) رعایت و حفظ شود، اظهار کرد: مشابه آن را ما در دین مبین اسلام داریم که آن شب زنده‌داری است که با اعمال، هدف و فلسفه خاصی بیان شده است.

همایون تأکید کرد: باید سعی کنیم تا این امر ما را به سمت خرافات نبرد و باید از چیزهایی که ممکن است حتی با نگاه‌های بسیار توطئه‌آمیز وارد فرهنگ ما شوند، جلوگیری کنیم.

رئیس دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع) در مورد امام حسن مجتبی(ع) و مهمترین آموزه‌های تربیتی ایشان، گفت: مهمترین نکته‌ای که درباره وجود مقدس امام مجتبی(ع) می‌توان گفت که معمولاً ذهن همیشه در بررسی سیره ایشان به آن سمت می‌رود ـ هرچند که این سیره یک بُعدی نیست ـ توجه به موضع صلح امام حسن مجتبی و تحلیل این صلح است.

وی اظهار کرد: هر روز جنبه‌ای از صلح امام حسن مجتبی(ع)، این اقدام معجزه‌آسا آشکار می‌شود و شاید مهمترین چیزی که درباره صلح امام مجتبی(ع) به عنوان جنبه تربیتی باید مورد توجه قرار گیرد، زمینه‌سازی عاشورا است.

همایون ادامه داد: صلح امام حسن(ع) بود که زمینه‌ عاشورا را مهیا کرد و 72 انسان پاک، برجسته و ولایت‌پذیر را در کنار سیدالهشدا به نحوی قرار داد که بلندترین پرچم تاریخ را در زندگی بشر نصب کنند که از همه عرصه‌های تاریخی قابل رؤیت و تبعیت باشد.

مهندس جعفری بازدید : 213 چهارشنبه 20 اسفند 1393 نظرات (0)

%d8%a8%d8%b2%d8%b1%da%af%e2%80%8e%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d9%87%d8%af%db%8c%d9%87-%d8%a7%d9%85%d8%a7%d9%85-%d8%b1%d8%b6%d8%a7(%d8%b9)-%d8%a8%d9%87-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86%db%8c%d8%a7%d9%86-%da%86%d9%87-%d8%a8%d9%88%d8%af%d8%9f-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%82%d8%a8%d8%a7%d9%84-%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae%db%8c-%d8%a7%d9%87%d9%84-%d8%b3%d9%86%d8%aa-%d9%86%db%8c%d8%b4%d8%a7%d8%a8%d9%88%d8%b1-%d8%a7%d8%b2-%d8%ad%d8%b6%d8%b1%d8%aa

حجت‌الاسلام مهدی رستم‌نژاد، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیة در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با تسلیت شهادت امام رضا(ع) درباره سیره آن امام همام، گفت: امام رضا(ع)، بین ائمه متأخرمان در واقع از ائمه‌ای است که دو تا سه امام بعد از او ابن‌الرضا(ع) محسوب می‌شوند.

وی در توضیح این ویژگی اظهار کرد: این به خاطر جایگاه اجتماعی آن امام و شهرتی است که حضرت داشت؛ در واقع شخصیتی جهانی شده است. بعضی از ائمه ما را دیگران خیلی نمی‌شناختند اما امام رضا(ع) از ائمه‌ای بوده است که از همه فرق و مذاهب خدمت آن امام می‌رسیدند، بعضی‌ها واقعاً به عنوان استفاده، بعضی‌ها برای تحقیق و یا برای استفاده از عظمت علمی امام رضا(ع)، چون همه‌اش بعد مذهبی و معنوی نیست ابعاد دیگری هم در کار بوده است.

این عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی(ص) العالمیة عنوان کرد: از جمله ویژگی‌های حضرت این بود که در حکومت بنی عباس حضور نسبتاً جدی داشت؛ ولیعهدی را قبول کرد و این باعث شده بود حضرت یک شهرت بسیار زیادی بین ملل داشته باشد، در واقع یک شهرت بین‌المللی پیدا کرد و آن حضرت از این حیث که فرزند پیغمبر(ص) بود در بین فرق اسلامی یک احترام خاصی را از این جهت داشت.

استقبال بی‌نظیر و تاریخی اهل سنت نیشابور از امام رضا(ع)

وی با اشاره به ماجرای تاریخی استقبال بی‌نظیر مردم نیشابور از آن حضرت، گفت: در تاریخ می‌بینیم که باشکوه‌ترین استقبال از یک امام را اگر بخواهیم بسنجیم، از امام رضا(ع) در نیشابور انجام شده است که عمدتاً از سوی اهل سنت آن روزگار این اتفاق افتاد چون در آن روزگار نیشابور شیعه‌نشین نبود. این‌ها اجمالی از شخصیت سیاسی و اجتماعی امام(ع) بود.

رستم‌نژاد ادامه داد: در واقع در ارتباط با آن حضرت بسیاری از کسانی که خدمت آن حضرت مشرف شدند در برگشت عظمت و هیبت امام را در کلمات خودشان بیان کردند و این هم در تاریخ ضبط شده است. حتی سیاسیون و رجال آن روزگار نیز افرادی بودند که در حضور امام رضا(ع) خودشان را خیلی حقیر و کوچک می‌دیدند. برخی از این‌ها یک شناخت اجمالی داشتند و برخی دیگر نیز حتی شناخت آن چنانی نداشتند.

حرکت ارشادی امام(ع)

این عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی(ص) العالمیة با اشاره به برکات سفر امام رضا(ع) به ایران، اظهار کرد: حرکت امام رضا(ع) به ایران در واقع ظاهرش این بود که در اختیار دشمن است و عباسیون باعث آن هستند؛ اما حقیقت قصه در ورای این ظاهر یک حرکت ارشادی و فرهنگی و برای نجات انسان‌ها بود. اصل حرکت و در واقع ابتدای آن با حرکت، اراده و خواست دشمن بوده است؛ اما وقتی که امام رضا(ع) راه افتاد، این حرکتی که دشمن در اختیارش قرار داده بود، این تهدید را تبدیل به بهترین فرصت کرد و از این حرکت در گسترش فرهنگ تشیع استفاده کرد. همراه خودش باعث شد که هزاران امامزاده، پیامبرزاده، سادات و علما و کسانی که نزدیکان اهل بیت(ع) بودند بعد از امام رضا(ع) وارد سرزمین ایران شوند.

امام رضا(ع) فرهنگ ایران را متحول کرد

وی افزود: کاروان کاروان بعد از امام به طرف ایران راهی شدند و امروز هم که بسیاری از بقاع امام‌زاده‌ها را می بینیم که در گوشه گوشه ایران است به برکت در واقع همان حرکت وسیعی است که بعد از امام رضا(ع) اتفاق افتاد و این به‌دنبال خودش فرهنگ ایران را متحول کرد. ایرانی که محب و دوستدار اهل بیت(ع) بودند اما شیعه نبودند، اما این سفر رفته رفته فرهنگ اهل بیت(ع) را در دل‌های ایرانیان کاشت و ایرانیان به سرعت استقبال کردند چون شاید حق‌پذیرترین‌ها بین ملل بودند.

عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی(ص) العالمیة  گفت:  بدنه مردم ایران یک بدنه پذیرایی نسبت به خاندان پیغمبر اسلام(ص) بود و همه اینها بعد از حرکت امام رضا(ع) اتفاق افتاد. حضرت معصومه(س) و حضرت شاهچراغ(ع) بعد از امام رضا(ع) وارد ایران شدند و در کاروان هر یک از این بزرگواران تا چند هزار نفری را یاد می‌کنند که همه اینها آمدند و در اقصی نقاط کشور پهناور ایران اسلامی ما پراکنده شدند و همراه خودشان نور، هدایت و معنویت را و در یک کلمه فرهنگ اهل بیت(ع) و تشیع را گسترش دادند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا مشهد به جایگاه شهر قم در پرورش علما دست پیدا نکرد، گفت: یک بخش‌هایی به مباحث جغرافیایی برمی‌گردد. قم بهرحال نسبت به قلب جهان اسلام در عصر اهل بیت(ع) نزدیک‌تر بوده است. پایتخت مذهبی و سیاسی جهان اسلام بعد از مدینه بغداد بوده، آن موقع چون پایتخت سیاسی بوده، طبعاً در پایتخت‌های سیاسی مرکزیت علمی هم خود به خود شکل می‌گیرد؛ لذا هر چهار رئیس مذهب اهل تسنن در بغداد مدفون هستند. این نشان می‌دهد خیلی مهم است برای اینکه اینها بهرحال نظام سیاسی، مذهبی و فرهنگی معمولاً در کنار هم شکل می‌گیرد.

رستم‌نژاد افزود: بعد دیگر این است که خراسان نسبت به قم دیرتر مسلمان شده بود و قم اصلاً از اساس که در سال 83  در زمان حجاج و فشارهای حجاج که اتفاق افتاد، توسط سه برادر از یمن بنا شد که اینها شیعه بودند در حالی که خراسان چنین نبود، البته خراسان که می‌گوییم منظورمان مشهد نیست در واقع توس است، یک شهری است که از قدیم بوده است ولی قم بعد از اسلام تأسیس شده و از ابتدای تأسیس شیعه بوده است. سه تا بردار یمنی شیعی آن را بنا کردند و اصلاً مدتی در قم فقط زبان عربی بلد بودند. اینها کسانی بودند که از یمن آمده بودند و شیعه بودند. البته از آنجا فرار کردند، انقلابی شد و در مقابل حکومت بنی عباس نتوانستند مقاومت کنند. اساس شهر قم یک شهر مذهبی شیعی بوده است در حالی که توس اینگونه نبود.

وی عنوان کرد: نفوذ اسلام در توس نسبت به نفوذش در شهری مثل قم که در مرکز ایران واقع بود و از ابتدا هم توسط شیعه بنیان‌گذاری شده، کمتر بود و البته جهات دیگر هم دارد. از طرفی دسترسی به مشهد یک مقدار سخت‌تر بود. جهات دیگرش اینکه اشعری‌هایی که در قم آمده بودند و ساداتی که در قم ساکن شده بودند، اینها در مشهد اصلاً نمی‌توانستند ساکن شوند؛ ولو اینکه در مشهد امام رضا(ع) به شهادت رسید؛ اما موقعیت قم یک موقعیت بسیار خوبی برای فرار از حکومت‌ها در آن روزگار بود، در حالیکه مشهد در همان روزگار امام رضا(ع) هم طاغوت در آنجا برای خودش کاخ دارد. حکومت‌های بنی عباس در مشهد برای خودشان قدرت زیادی داشتند به همین دلیل بود که نمی‌توانستند انسان‌های شیعه آنجا حضور پیدا کنند. قم یک کویر دوردستی بود که بنی عباس خیلی حضور جدی نداشتند و تا بفهمند این قم چه قدرتی شده دیگر از دستشان خارج شده بود؛ اما قدرت سیاسی‎شان در توس زیاد بود و به هر کسی اجازه نمی‌دادند که فعالیت کند.

وی با اشاره به درس‌هایی که می‌توان از سیره‌ امام رضا(ع) گرفت، گفت: اهل بیت(ع) تمام کارهایشان، درس است ولی ما گاهی درس گرفتنمان ضعیف است. مبارزات امام رضا(ع) خودش خیلی درس‌آموز است. بهرحال در دوره امام رضا(ع) بر طبق مراد و وفق آن حضرت کارها پیش نمی‌رفت. همین ولیعهدی امام رضا(ع) تحمیلی بود، مسافرت امام رضا(ع) به ایران تحمیلی بود، در قصر زندگی کردنش تحمیلی بود و حتی ازدواجی هم با خواهر مأمون دارد، آن هم تحمیلی بود. این‌ها همه تحمیلی بود اما تمام این تحمیلی‌ها را امام تحمل کرد، صبر کرد و با صبر خودش ارمغان بزرگی را برای ایران به همراه آورد و آن همان تزریق فرهنگ تشیع و اهل بیت(ع) بود و یک هدیه بزرگی که امام رضا(ع) به ایرانیان داد. حال خود این مسئله خیلی درس است که آدم بتواند در نامرادی‌ها و چیزهایی که بهرحال خواسته آدم نیست و وفق مراد انسان نیست، چنان عمل کند و چنان مدیریت کند که آن را به بهترین میوه‌های ثمربخش برساند و بهترین استفاده‌ها را از این فرصت ها داشته باشد؛ این خودش بهترین درس است که به نظر می‌رسد می‌توان گرفت. از مبارزات مثبت و مبارزات منفی امام، صبر و علم‌گستری آن حضرت می‌توانیم درس‌های زیادی بگیریم و استفاده‌های زیادی بکنیم.

مهندس جعفری بازدید : 212 جمعه 15 اسفند 1393 نظرات (0)

%da%a9%d9%84%d8%a7%d9%85-%d8%a7%d9%84%d9%87%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%ac%d8%a7%db%8c%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a2%d9%86-%da%a9%d9%87-%d8%ac%d8%a7%d9%86%d8%b4-%d8%b1%d8%a7-%d8%a8%d9%87-%d8%b1%d8%b6%d8%a7%db%8c-%d8%ae%d8%af%d8%a7-%d9%85%db%8c%e2%80%8c%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4%d8%af

یکی از ماجراهای مهم زندگی پیامبر اسلام(ص) ماجرای عظیم هجرت او و یارانش از مکّه به مدینه است، که خلاصه‎اش چنین است: هنگامی که مسلمانان در مکّه در فشار و آزار شدید مشرکان قرار گرفتند، پیامبر(ص)، مسلمانان را به هجرت به مدینه دستور داد، مشرکان احساس خطر شدید کردند. و با خود گفتند: هجرت مسلمانان به مدینه موجب تشکّل آن‌ها در مدینه شده و در آینده نزدیک، کار را بر ما سخت خواهد کرد.

سران آن‌ها در «دار النَّدوَه» مجلس شورای خود اجتماع کردند و هر کدام در مورد جلوگیری از اسلام و دعوت پیامبر، پیشنهادی کردند، چنان که در آیه 30 سوره انفال به این توطئه، اشاره شده است. «وَإِذْ یَمْکُرُ بِکَ الَّذِینَ کَفَرُواْ لِیُثْبِتُوکَ أَوْ یَقْتُلُوکَ أَوْ یُخْرِجُوکَ وَیَمْکُرُونَ وَیَمْکُرُ اللّهُ وَاللّهُ خَیْرُ الْمَاکِرِینَ؛ و [یاد کن] هنگامى را که کافران در باره تو نیرنگ می‌کردند تا تو را به بند کشند یا بکشند یا [از مکه] اخراج کنند و نیرنگ می‌زدند و خدا تدبیر می‌کرد و خدا بهترین تدبیرکنندگان است».

سرانجام این پیشنهاد تصویب شد که از هر قبیله‎ای، یک جوان شجاع به‌عنوان نماینده انتخاب شود و همه آن نمایندگان در یک شب، خانه پیامبر(ص) را محاصره کنند و به‌سوی او حمله کرده و او را در رختخوابش بکشند.

با این که خوابیدن در رختخواب پیامبر(ص) و افکندن روپوش سبز پیامبر(ص) بر روی خود، صد در صد خطرناک بود، حضرت علی(ع) با جان و دل، این پیشنهاد را پذیرفت و در رختخواب آن حضرت خوابید. آن شب نمایندگان مشرکان، با شمشیرهای برهنه، خانه پیامبر را محاصره کردند، پیامبر شبانه، بی‎آنکه مشرکان متوجه شوند، در تاریکی شب از خانه بیرون آمد و به‌سوی غار ثور که در هفت کیلومتری جنوب مکّه قرار گرفته، رفت و در آن جا مخفی شد، در این هنگام ابوبکر نیز همراه پیامبر بود.

سپس پیامبر(ص) از غار ثور به‌سوی مدینه هجرت کرد، آن حضرت در روز پنجشنبه اول ربیع‌الاول سال 13 بعثت از مکّه خارج شد و در روز 12 همین ماه به مدینه وارد شد.

اشتراک روایات شیعه و سنی در مورد فداکاری امام علی(ع) در لیلةالمبیت

در روایات شیعه و اهل سنت آمده است که امام علی(ع) این کار را انجام داد و خداوند به خاطر این کار به فرشتگان مباهات نمود و موقعی که پیامبر(ص) به‌سوی مدینه در حرکت بود، این آیه را در شأن حضرت علی(ع) نازل فرمود: «وَ مِنَ النّاسِ مَن یشری نَفسَهُ ابتِغأَ مَرضاتِ الله و الله رَئوفٌ بالعباد» (بقره/207).

شبهه‌ای که در این رابطه مطرح می‌شود این است که آیا در خطر قرار دادن جان امام علی(ع) در لیلة‌المبیت با جانشینی او از طرف خدا و پیامبر(ص) منافات ندارد؟ و برای پاسخ به این سؤال باید دو مسئله روشن شود؛ یکی قطعی بودن جانشینی و خلافت حضرت علی(ع) بعد از پیامبر اکرم(ص) است و دیگری عدم منافات جانشینی علی(ع) با به خطر انداختن جان او در شب هجرت و خوابیدن حضرت علی(ع) در بستر پیامبر (ص).

در طول سیزده سال نبوت پیامبر اکرم(ص) در مکه، اسلام با سختی‌ها و تنگناهای طاقت‌فرسایی روبه‌رو بود که مسلمانان برای رهایی از این فشارها گاهی با دستور پیامبر(ص) دست به مهاجرت به سرزمین‌های دیگر می‌زدند در همین راستا و با توجه به این‌که در بیرون مکه بستر گسترش اسلام آماده‌تر بود، در سال سیزدهم و چهاردهم بعثت حدود 90 درصد از مسلمانان به یثرب (مدینة النبی) هجرت کردند. تنها عده معدودی از مسلمانان در کنار شخصیت رسول خدا(ص) در مکه حضور داشتند و مشرکین مکه از این رویکرد بسیار هراسناک گشته و در دارالندوه (مجلس تصمیم‌گیری مشرکین) حضور یافتند و از این‌که مسلمانان، یثرب (جایی که می‌تواند شاهرگ حیاتی مکه را قطع کند) را به‌عنوان پایگاه انتخاب کرده‌اند احساس خطر کرده و درصدد قتل پیامبر اکرم(ص) و قطع ریشه نبوت و وحی برآمدند و مقدمات کار را فراهم کردند اما خداوند بزرگ پیامبر(ص) را از این دسیسه آگاه کرد.

اکنون پیامبر(ص) از نقشه کافران آگاه شد و باید سریع چاره‌ای بیندیشد تا هم بتواند برای حفظ اسلام از این معرکه جان سالم بدر ببرد و هم کارهای ناتمام خود در مکه را توسط یک فرد کاملاً مورد اعتماد به اتمام برساند. بهترین و مطمئن‌ترین فرد برای این کار کیست؟ او وزیر، مشاور، برادر، همدم و هم نفسی دارد که حکم جانشینی و خلافتش را بارها به همگان اعلام داشته است اما چون کسی را برای انجام این مأموریت مناسب‌تر از حضرت علی(ع) نمی‌یابد به ناچار بهترین یاورش را در میان آن همه مردان جنگجو و تیغ‌های بر کشیده تنها می‌گذارد و مأموریت ادای امانات و انتقال خانواده خود از مکه به مدینه را نیز به او واگذار می‌کند. آیا عاقلانه است که انسان جان خویش، وارث خود، کسی که حامل علوم نبوی است را در بستر مرگ تنها گذاشته و جان او را به خطر بگذارد؟ آری او به چند دلیل باید چنین کاری را انجام دهد.

اطاعت خداوند

بر ما مسلم است که طبق صراحت قرآن کریم، رسول رب‌العالمین هیچگاه از روی هوی و هوس حرف نمی‌زند و هر چه می‌گوید وحی و از جانب پروردگار است. این مورد نیز با توجه به اهمیت و حساسیت فوق‌العاده‌اش قطعاً به فرمان خدا بوده است.

حفظ جان پیامبر(ص) و رسالت

در لیلةالمبیت و شب هجرت رسول خدا(ص) که دشمنان همگی عزم خود را بر قتل حضرتش جزم کرده بودند و دائماً مواظب بودند تا پیامبر(ص) از بستر خویش جدا نشود برهمگان مسلم بود که تا لحظاتی نه چندان دور پیامبر(ص) کشته خواهد شد و پس از آن دیگر خبری از رسالت، وحی و نبوت نخواهد بود.

قطعا باید جان پیامبر(ص) محفوظ و مصون از تیر بلا بماند. اگر در این زمان که هنوز دین به مرحله کمال نرسیده است رسول خدا(ص) کشته شود دیگر جانشینی حضرت علی(ع) چه ثمری خواهد داشت؟ پس مسئله جانشینی امام علی(ع) فرع بر اصل آمدن دستورات دینی است که آن هم فرع بر حفظ وجود نازنین سرور کائنات پیامبر اکرم(ص) است. و با توجه به دقت و هوشیاری و نقشه حساب شده دشمن، کوچک‌ترین حرکت اضافه می‌توانست دشمن را متوجه عدم حضور پیامبر(ص) در بستر نماید. همان اتفاقی که چند ساعت بعد افتاد و دشمن تمام توان خود را به کار گرفت و تا حد زیادی هم به محل اختفای پیامبر(ص) نزدیک شد اما به نتیجه نرسید. بنا بر این بدون شک جان آن وجود نازنین بدون جانبازی و ایثار حضرت علی(ع) و رعایت مسائل امنیتی و حفظ اسرار، امکان‌پذیر نبود. و این کار از هیچ کس دیگری ساخته نبود.

مهندس جعفری بازدید : 189 یکشنبه 10 اسفند 1393 نظرات (0)

%d9%85%d8%a7%d9%87%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%b2%d9%85%d8%a7%d9%86%d9%87-%d8%a8%d8%a7-%d9%be%d8%b1%d9%88%d9%86%d8%af%d9%87%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%aa%d8%b4%db%8c%d8%b9%e2%80%8c%d9%86%da%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%85%d9%86%d8%aa%d8%b4%d8%b1-%d8%b4%d8%af

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، ماهنامه زمانه 126 و 127 با پرونده‌هایی برای تشیع و تشیع‌نگاری و آشنایی با شیعیان پاکستان از سوی کانون اندیشه جوان در 100 صفحه منتشر شد.

تاریخ با ماجراهای متنوع و عبرت‌آموزَش و نیز به دلیل جایگاه محوری‌اش در شکل‌گیری هویت ملی ظرفیت فراوان برای ساخت فیلم و سریال دارد. گواه این مدعا فیلم‌ها و سریال‌های متعدد تاریخی است که در ایران و جهان ساخته شده است. دستیابی نمونه‌های متعدد از فیلم‌های تاریخی به مهم‌ترین جوایز ملی و بین‌المللی نیز شاهد مقبولیت و محبوبیت سینمای تاریخی، هم نزد مخاطبان عام و هم منتقدان است، اما شیوه روایت رویدادهای تاریخی و به تصویر کشیدن شخصیت‌های تاریخی در فیلم‌ها و سریال‌ها همواره با مسائل متعدد و متنوعی روبه‌رو بوده و سبب عکس‌العمل‌های مثبت و منفی شده است. مورخان بر عبور نکردن آثار سینمایی از خط قرمزهای تاریخ تأکید می‌کنند، اما فیلمسازان، فیلم را اثری هنری می‌دانند که بیش از واقعیت با تخیل سروکار دارد.

در پرونده‌ای که در بخش تاریخ زمانه منتشر شده از همین اختلاف نظر مورخان و فیلمسازان سخن به میان آمده و تلاش شده است این دو نگاه به هم نزدیک شود. ازآنجاکه بخش مهمی از آثار سینمای تاریخی در ایران و جهان در حوزه فیلم‌ها و سریال‌های تاریخی ـ مذهبی بوده و نسبت به این‌گونه آثار همواره حساسیت‌ها و مسائل بیشتری وجود داشته، در این پرونده بیشتر به سینمای تاریخی ـ مذهبی توجه شده است؛ و با جمال شورجه، محمود مطهرنیا و محمدرضا ورزی گفت‌وگو شده و ترجمه از سیلویوکاس با موضوع تحریف واقعیت یا ضرورت هنری منتشر شده است.

تاریخ پیدایش و گسترش تشیع از دیرباز در منابع تاریخی و کلامی مسلمانان و سپس در آثار مستشرقان مورد توجه بوده و در سه دهه اخیر با گسترش مطالعات شیعه‌پژوهی در غرب، مباحثی از قبیل خاستگاه و چگونگی پیدایش تشیع در کانون توجه نویسندگان قرار گرفته است؛ چنان‌که با انگیزه‌های غیرعلمی در انواع منابع مکتوب و چندرسانه‌ای، دیدگاه‌هایی دراین‌باره مطرح شده است. ازسوی‌دیگر، از دیرباز تاکنون ارتباط ایران و تشیع از موضوعات بحث‌انگیز میان مورخان و محققان بوده و نظریات گوناگون و گاه متضادی در مورد منشأ و خاستگاه تشیع و چگونگی و چرایی انتشار آن در ایران بیان شده است.

در این میان، شیعیان کوشیده‌اند براساس منابع و داده‌های تاریخی دیدگاه‌های ناصواب را نقد و دیدگاه پذیرفته‌شده و واقع امر را بیان کنند. موضوع چگونگی پیدایش تشیع اکنون صرفاً یک پرسش تاریخی نیست، بلکه جنبه هویتی نیز پیدا کرده است؛ هویتی که هم‌اکنون بزرگ‌ترین مشخصه ملی ما ایرانیان نزد جهانیان به‌شمار می‌آید؛ بنابراین شیعیان با نوع پاسخ خود به این سؤالات، به نوعی تلاش می‌کنند هویتشان را حفظ کنند و این در حالی است که برخی جریان‌های فکری تلاش می‌کنند جدایی شیعیان از اسلام واقعی را ترسیم و تبیین کنند. در پرونده بخش اندیشه ماهنامه زمانه با مرور مهم‌ترین دیدگاه‌های مطرح شده درباره پیدایش تشیع، تلاش شده براساس داده‌ها و حقایق تاریخی، ضمن تبیین چگونگی گسترش تشیع در ایران، دیدگاه‌های تفکیک‌کننده هویت شیعی از اسلام و نیز نظریات مستشرقانی را نقد و بررسی شود که معتقدند تشیع ساخته ایرانیان است.

پرونده‌های جهان اسلام زمانه در هر شماره به شیعیان یکی از کشورهای دور یا نزدیک توجه می‌کند و در این شماره خود به کشور دوست و همسایه پاکستان نگاهی داشته و ضمن توجه به تاریخ، فرهنگ و تمدن پاکستان در تاریخ، چگونگی ورود اسلام و تشیع و پراکندگی جغرافیایی آن در شهرهای مختلف پاکستان بیان شده است. در این زمینه مهم‌ترین احزاب، گروه‌ها و مؤسسات شیعی معرفی شده و از فرقه‌گرایی و گروه‌های تندرو که دستشان به خون شیعیان آغشته شده و نیز جریان‌های دیگر این سرزمین، ازجمله جریان‌های اصلاحی ـ تقریبی سخن به میان آمده است.

شیعیان در بسیاری از کشورها گروه اقلیت مسلمانان به‌شمار می‌آیند. البته به دلایل مختلف آمار و اطلاعات دقیقی از این پراکندگی جمعیتی وجود ندارد، اما مطمئناً شیعیان بسیاری در پاکستان زندگی می‌کنند که قرابت سیاسی و فرهنگی بسیاری با ایران دارند.

ماهنامه زمانه در بخش سرآغاز خود در یادداشتی به عاشوراپژوهی در دانشگاه‌ها نگاهی انداخته و گزارش نشستی درباره تبار و آینده جریان سلفی‌گری با حضور پورامینی، شیروانی و فرمانیان را آورده است همچنین تأملی برمقوله آزادی با حضور زرشناس و عبدالکریمی داشته است.

بنا بر این گزارش، علاقه‌مندان می‌توانند ماهنامه زمانه شماره 126 و 127 را که در 100 منتشر شده است را از نمایشگاه دائمی آثار کانون اندیشه جوان به نشانی خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه بهنام، شماره 19 یا تماس با شماره 1–88970840 تهیه کنند.

مهندس جعفری بازدید : 173 سه شنبه 05 اسفند 1393 نظرات (0)


%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%c2%ab%d8%b7%d8%a8%db%8c%d8%b9%d8%aa-%d9%88-%d8%b4%d9%87%d8%b1-%d8%af%d8%b1-%d8%aa%d8%b9%d8%a7%d9%84%db%8c%d9%85-%d9%88-%d9%81%d8%b1%d9%87%d9%86%da%af-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c%c2%bb-%d9%85%d9%86%d8%aa%d8%b4%d8%b1-%d8%b4%d8%af
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «طبیعت و شهر در تعالیم و فرهنگ اسلامی» توسط انتشارات مرسل با همکاری دانشگاه کاشان در 385 صفحه به شمارگان 1000 نسخه منتشر شد. این کتاب توسط محسن شاطریان، امیر اشنویی و محمود گنجی پور تألیف شده است.
محسن شاطریان، دانشیار دانشگاه و رئیس دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه کاشان در گفت‌وگویی در رابطه با این کتاب، اظهار کرد: شهر یا جامعه‌ اسلامی معطوف به اصول و مبانی و نوعی نگرش خاص نسبت به هستی، طبیعت، انسان، آخرت و خدا است. این مبانی و اصول اساساً ویژگی‌ها و خصلت‌های شهر اسلامی را توضیح می‌دهد. شهری که نظم اجتماعی‌اش متکی به چنین نگرش و اصولی باشد و روابط افراد بر مبنای آن شکل پذیرفته باشد، شهری اسلامی است و شهری که نظم و روابط اجتماعی‌اش مبتنی بر این اصول نباشد، شهری اسلامی نیست. در شهر اسلامی، اصلِ اساسی اعتقادِ انسان به خدا، حاکمیت وی، ایمان به جهان آخرت و جهان ماوراء الطبیعه است. در جامعه اسلامی یا در یک شهر اسلامی تمامی انسان‌ها دارای نوعی برداشت مشترک در این ارتباط­اند. محور چنین نگرشی اصلِ حاکمیت خدا است. ایمان به وی و اینکه خداوند در زندگی بشر حضور دارد، برداشت انسان از نفس خود، جهان و طبیعت و رابطه‌  خود با آن‌ها را دگرگون می‌‌‌کند.

وی توضیح داد: در این چارچوب سعادت و خیر حقیقی به عنوان بزرگترین آرمان بشر کسب رضایت خدا است و انسان در این فضا است که به تلاش و تکاپو می‌پردازد. در هر صورت شهر اسلامی زمانی تحقق می‌یابد که افراد در عالم دینی قرار گیرند و به این اصول و مبانی ایمان داشته باشند. در شهر اسلامی، شرافت انسانى مد نظر است و قواى نباتى و حیوانى در واقع، زمینه‌ساز رشد انسانى و کمال معنوى و ابزارهایى براى رسیدن به درجات بلند و سعادت جاودانى است. شهر اسلامی، شهری است که برای انسان شرایط ذکر و یاد خداوند را ایجاد کند و او را در هر لحظه به یاد خداوند اندازد که در فضای آن، شرایط ارتکاب به گناه برای فرد ایجاد نشود، بلکه فضای شهری به‌گونه‌ای باشد که او را در انجام واجبات و مستحبات دینش یاری رساند. فضای شهر اسلامی، شهروند را در برابر آسیب دیدن از دیگر شهروندان و آسیب رساندن به دیگر شهروندان ایمن دارد. شهری، شهر اسلامی است که ذکر در آن جایگاهی دارد، نعمت‌های خداوند متعال محترم شمرده می‌شوند؛ چرا که مورد ذکرند.
دانشیار دانشگاه کاشان درباره محتوای کتاب بیان کرد: در این کتاب سعی شده است با استفاده از منابع مختلف داخلی و خارجی، چارچوبی برای شناخت طبیعت و شهر از دیدگاه تعالیم و فرهنگ اسلامی تنظیم شود.
کتاب حاضر از چهار فصل به شرح ذیل تشکیل شده است، فصل اول شامل مباحث انسان، طبیعت و اسلام می‌باشد که به بررسی شناسایی و ویژگی‌ها، نحوه ارتباط انسان با جهان خارج، رویکرد اسلام و اندیشمندان مسلمان به طبیعت می‌پردازد. فصل دوم تحت عنوان رویکرد اندیشمندان به شهر اسلامی و پدیده‌های آن شامل مفاهیم شهرسازی از دیدگاه رسول اکرم(ص) و حضرت علی(ع)، رویکرد اندیشمندان مسلمان به شهر و مدنیت، همچنین رویکرد اندیشمندان غیر مسلمان به شهر اسلامی می‌پردازد. فصل سوم با عنوان پدیده‌های جغرافیایی و شهر اسلامی شامل عوامل جغرافیایی، تکوین و گسترش و نابودی شهرها، تحولات جغرافیایی شهر و شهرنشینی پس از پیروزی اسلام، عوامل نهادی شهرهای اسلامی، عناصر و اجزای شهر اسلامی و تأثیر وقف و هجرت بر شهر اسلامی مورد بحث و بررسی قرار می­گیرد. فصل چهارم به بررسی مباحث مدرنیته، فقه اسلامی و شهر شامل توصیف شهر اسلامی، اصول و ماهیت شهر اسلامی، تأثیر فرهنگ و تمدن غربی بر شهرهای حوزه فرهنگ اسلامی، اثر مدرنیسم بر شهرهای اسلامی، مشکلات برنامه‌ریزی برای شهرهای اسلامی و هویت اسلامی و توسعه مدرن می‌پردازد.
شاطریان گفت: کتاب حاضر طبق سرفصل یکی از دروس کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری تنظیم یافته است. بدین لحاظ منبع مفیدی برای اساتید، محققان و دانشجویان این رشته است. همچنین امید است این کتاب مورد توجه دانشجویان و اساتید رشته‌های معماری و شهرسازی اسلامی، مدیریت شهری، علوم اجتماعی، ادیان و عرفان، فقه و حقوق اسلامی و مهندسان مشاور شهرسازی و تمامی مراکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای و مسئولان مربوط قرار گیرد.
بنا بر این گزارش، علاقه‌مندان می‌توانند کتاب طبیعت و شهر در تعالیم و فرهنگ اسلامی  را از طریق سایت اینترنتی انتشارات مرسل خریداری کنند.

مهندس جعفری بازدید : 196 پنجشنبه 30 بهمن 1393 نظرات (0)

%d8%b1%d9%88%d8%a7%db%8c%d8%aa%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d8%b4%d9%87%d8%af%d8%a7%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86%db%8c-%d8%af%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%84%d8%aa%d8%ad%d9%81%db%8c%d8%b8-%d8%a7%d9%84%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86-%d8%a7%d9%84%da%a9%d8%b1%db%8c%d9%85

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دارالتحفیظ القرآن‌الکریم به عنوان نخستین مؤسسه قرآنی کشور با بیش از 50 سال سابقه فعالیت در تهران به  نشانی خیابان مجاهدین اسلام، خیابان ایران واقع شده است که «غفورآقا آقاسلطانی» موسس آن است. این مؤسسه مزین به نام 23 شهید قرآنی است که جزء قرآن‌آموزان فعال این مؤسسه‌ بودند که به جبهه‌ها اعزام شدند.
علاوه بر عطر حضور این شهیدان در فضای موسسه، یادگاری دیگری نیز از این قرآن‌آموزان باقی مانده است؛ عکس‌هایی از آنها موجود است که سال‌هاست در سالن اصلی دارالتحفیظ نصب شده و حتی اسامی این شهدای قرآنی در کلاس‌های عمومی آموزش قرآن که روزهای جمعه هر هفته برگزار می‌شود، ذکر شده و به اصطلاح حضور و غیاب می‌شوند.
احد آقاسلطانی، مدیر دارالتحفیظ القرآن الکریم درباره شهدای قرآنی این موسسه می‌گوید: به خاطر دارم اغلب این 23 شهید دارالتحفیظ از میان قرآن‌آموزانی بودند که به حدی در فراگیری قرآن مشتاق بودند که حتی، روزهای جمعه صبح‌ زود به کلاس‌های دارالتحفیظ که مدتی در مسجد امام حسین(ع) برپا می‌شد، می‌آمدند و به این دلیل که هنوز در مسجد برای حضور قرآن‌آموزان، باز نشده بود، نماز صبح خود را بر روی پله‌های مسجد می‌خواندند و حتی گاهی اوقات برای خواندن نماز شب هم به دارالتحفیظ القرآن الکریم می‌آمدند.

%d8%b1%d9%88%d8%a7%db%8c%d8%aa%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d8%b4%d9%87%d8%af%d8%a7%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86%db%8c-%d8%af%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%84%d8%aa%d8%ad%d9%81%db%8c%d8%b8-%d8%a7%d9%84%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86-%d8%a7%d9%84%da%a9%d8%b1%db%8c%d9%85

مدیر دارالتحفیظ القرآن الکریم ادامه می‌دهد: نام شهدای قرآنی دارالتحفیظ هنوز هم بعد از سال‌های سال در لیست حضور و غیاب جلسه قرآن صبح‌های جمعه وجود دارد و استاد جلسه بعد از اینکه جلسه را به پایان می‌رساند و دعای پایان جلسه را می‌خواند این شهدا را نیز حضور و غیاب می‌کند و قرآن‌آموزان حاضر در جلسه برای این شهدای قرآنی صلوات می‌فرستند. حضور و غیاب شهدای قرآنی دارالتحفیظ به یک رسم تبدیل شده است.
وی در ادامه عنوان می‌کند: استاد سیدمحسن موسوی‌بلده در یکی از جلسات قرآن دارالتحفیظ القرآن الکریم فراموش کرده بود که نام شهدای قرآنی دارالتحفیظ را حضور و غیاب کند تا قرآن‌آموزان برای آنها صلوات بفرستند که همان شب، خوابی می‌بیند و در آن خواب گفته می‌شود که چرا این هفته اسم شهدای قرآنی را نیاوردید؟ شما نمی‌دانید که شهدای قرآنی اینجا حضور دارند؟ نباید آنها را فراموش کنید.

مهندس جعفری بازدید : 162 شنبه 25 بهمن 1393 نظرات (0)

حالا يه مقدارى مى‏ خواهيم راجع به وضو صحبت كنيم. اول: آداب وضو: در وضو براى چى وضو مى ‏گيريم؟ 1 - براى نماز كه واجب است، براى غير نماز هم، هميشه با وضو باشيم. يه چيزى برايتان بخوانم اين حديث راهم تا امروز صبح بلد نبودم، امروز صبح ياد گرفتم. حديث داريم: اگر كسى هميشه با وضو باشد، اگر يه وقت در حال وضو بميرد ثواب شهيد دارد. البته معناى با وضو بودن اين نيست كه آدم ادرارش را نگه دارد. نه بدون اينكه در محصور باشد وضو داشته باشد. وضو، هميشه با وضو بودن خوب است براى قرآن خواندن ،ذكر، اصلا آدم با وضو باشد وضو بر وضو نور بر، روى، وضوى با وضو نور على نور است. آخه بعضى چيزها دوتايى زشت است مثل اينكه دو تا كراوات روى هم ببنديم. دو تا كراوات روى هم مى‏ گويند: اين خل است. امّا دو تا لامپ دليل بر خلى نيست نورش زياد است. مثلا مى‏گويم: «واذكرواالله كثيرا». ذكر خدا زيادش مفيد است، اما بعضى چيزها مثل غذا، اضافه ‏اش فشار به معده است. حتى آدم وضو دارد يه بار ديگر هم وضو بگيرد .و خشك هم نكنيد هر چى آب سرد روى پوست باد نشاطش بيشتر است. بعد چه جورى وضو بگيريم بعد من هم م ى‏خواهم وضو بگيرم دوربين راسِ من باشدمن يه بار وضو را گفته ‏ام حدود نه سال قبل ولى از نه سال پيش خيلى از بچّ‏ه ‏ها عوض و بدل شده ‏اند، كوچولوها بزرگ شده ‏اند حالا يه دفعه ديگر ببينند. حالا ما طشت نداريم، حالا فرض كنيد طشت است. ببينيد وضو كه مى‏ گيريم دستها را اول مى‏ شوئيم اين شستن دست مستحب است و جزء وضو نيست، مستحب است كه انسان دستش را بشويد. بعد آب را بر مى‏ داريم مى‏ ريزيم بالا از بالا همينطور مى‏ شوريم. شد، گردى نشوريد همچينى، مثل اينكه ليف مى‏زنيم توى حمام. نه از بالا به پايين باشد خلاصه آب بايد به همه بدن برسد به همه صورت از جايى كه مو در مى‏آيد تا چونه، از شصت تا انگشت وسط و احتياطا به مقدارى اينور و آنوَرَش، بعد دست راست را كه مى‏ خواهيم وضو بگيريم، آب را ور مى‏ داريم مى‏ ريزيم بالا. آب هم بايد همه جا برسد من ديدم آب را بعضى ‏ها كه مى‏ ريزند به اينجا همچنين مى‏ كنند اينجا را خو دست آب مى‏ گيرد، پشت دست كه آب دست نمى‏ گيرد همينطور دست‏ تر را مى‏ كشد اين ديگه مسح مى‏ شود. مسح غلط است اين مسح كه انسان با دست ‏تر مى‏ كشد مسح سر ومسح پا اينجا نبايد مسح باشد بايد شستن باشد. غسل است در دست بايد شستن باشد مسح كافى، بنابراين آب را كه مى‏ ريزيد همينطور كه اينجا آب جارى است پشت دست هم بايد آب جارى باشد يعنى يه مشت آب اين پشت و يه مشت آب اينجا به طورى كه آب به همه جا جارى شود نه اينكه آب را اينجا بريزيد اينجا را خوب مى‏شورى آن وقت اينجاها چى؟ يه دست خالى مى‏كشى، اين مى‏شود مسح. بعضى‏ها كه وضو مى‏گيرند دستشان را مى‏آورند تا اينجا آب را همين طور بيار تا نوك. تا نوك‏ها همچنين بعد هم دست چپ شد. بعد هم مسح سر، روى زلف هم مسح بكشى كافى است به شرطى كه زلفها مالِ خودش باشد اگر زلفها را از شمال شرقى و يا جنوب غربى بيارى اينجا كافى نيست همانجا اگر زلف مالِ خودش باشد طورى نيست زلف بايد ميزون باشد اگر خيلى طئلانى باشد يا زلف مالِ اينجا نباشد، اگر زلف مالِ اينجاست روى زلف مسح بكشى كافيه، لازم هم نيست زلف‏ها را پس كنى همين روى خود زلف كافيه، فرق بين وضو و غسل اين است كه در وضو روى زلف كافيه، در غسل بايد توى زلف هم شسته شود، مسح پا هم همينطور مى‏كشيم، وضو نور است، دعاهايى هم دارد خدا چقدر قشنگ وصل كرده. اول اين وضو رابطه دارد به حق مردم، آب غصبى نباشد مكان غصبى نباشد يعنى حقّ مردم مراعات شود حالا اگر كسى خونه لوله كشى نيست از خونه همسايه‏ ها شيلنگ گرفته، دولت هم راضى نيست بايد مسئله‏ اش را بپرسيد، كه مى ‏شود با اين آب، وقت ندارى وضو بگيرى بايد تيمّم كنى پا شدى ديدى اِ نزديك آفتاب است تا بروى وضو بگيرى، آفتاب مى‏ زند اونجا بايد تيمّم كنى.

مهندس جعفری بازدید : 176 دوشنبه 20 بهمن 1393 نظرات (0)

 

كعبه نخستين بنايي بود كه در روي زمين ساخته شد ودر زمان حضرت آدم توسط خود او درست شد.بعدا طوفان نوح سبب شد كه ساختمان اين خانه ويران شده ودر ظاهر محو شود.اسماعيل در حاليكه به سن 30 سالگي رسيده بود وپدرش به دستور خداوند مامور بناي خانه كعبه شد از خدا خواست كه مكان كعبه را يقين كند.جبرئيل از طرف خدا به زمن امد وهمان مكان سابق كعبه را خط كشي كرد.اسماعيل از بيابان سنگ مي آورد وپدرش ديوار كشي مي كرد.پس از آن به اسماعيل فرمود سنگي مناسب برايش بياورد تا آنرا بر ركن قرار دهد تا براي مردم نشان وعلامتي باشد.جبرئيل او را به حجرالاسود رهنمون كرد وآنرا برگرفت ودر جايگاهش قرار داد آنگاه كه بناي خانه بالا رفت براي ابراهيم بالابردن سنگها دشوار بودبراي همين روي سنگي ايستاد كه به مقام ابراهيم معروف شد.

مهندس جعفری بازدید : 161 چهارشنبه 15 بهمن 1393 نظرات (0)

%db%b2%db%b1-%d8%a8%d9%87%d9%85%d9%86%e2%80%8c%d8%9b-%d8%a8%d8%b1%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%db%8c-%da%86%d9%87%d8%a7%d8%b1%d9%85%db%8c%d9%86-%d8%a7%d8%b1%d8%af%d9%88%db%8c-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%b9%d8%af%d8%a7%d8%af%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%af%d8%b1%d8%ae%d8%b4%d8%a7%d9%86-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86%db%8c

 

محمدمهدی بحرالعلوم، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به سه دوره برگزاری اردوی استعدادهای درخشان قرآنی از سوی این سازمان، گفت: دو دوره اول این اردوها سال 92 در استان البرز و خراسان رضوی و سومین دوره نیز تابستان امسال در استان البرز برگزار شد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم افزود: با توجه به بازتاب و خروجی خوبی که اردوی استعدادهای درخشان قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم طی سه دوره گذشته، داشته و مشابه آن تاکنون در کشور وجود نداشته است، بنا داریم چهارمین دوره این اردوها را نیز از 21 تا 24 بهمن‌ماه در تهران، ساختمان سازمان دارالقرآن الکریم برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه نخستین دوره این اردوها با حضور 100 نوجوان بااستعداد قرآنی از سراسر کشور برگزار شد، عنوان کرد: در هر دوره از این اردوها تکالیفی به نوجوانان ارائه می‌شد تا بتوانند در فاصله زمانی بین دو اردو خود را از هر نظر آماده کنند. نوجوانانی که در فاصله زمانی بین دو اردو تکالیف خود را به خوبی انجام داده‌اند در مراحل بعدی نیز حضور داشته‌اند اما نوجوانانی که با تکالیف و برنامه‌ها ما همراه نشدند خودبه خود از این اردوها و آموزش‌های تخصصی خارج شدند.
وی ادامه داد: پس از برگزاری سومین دوره این اردوها از چهارم تا هفتم شهریورماه سال جاری در استان البرز، تکالیفی به نوجوانان ارائه شده که آزمون کتبی به منظور سنجش توانمندی این نوجوانان، 11 دی‌ماه برگزار می‌شود.
بحرالعلوم درباره ادامه برگزاری این اردوهای آموزشی طی سال‌های آینده، گفت: پس از برگزاری چهارمین اردوی استعداداهای درخشان قرآنی باید نتایج این اردوها را به صورت کارشناسی بررسی کرده و تصمیم بگیریم که این اردوها طی سال‌های آینده ادامه داشته باشد یا ادامه نداشته باشد.

مهندس جعفری بازدید : 148 یکشنبه 05 بهمن 1393 نظرات (0)


%d8%aa%d9%88%d8%b3%d8%b9%d9%87-%d9%81%d8%b9%d8%a7%d9%84%db%8c%d8%aa%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%b3%db%8c%d8%b2%d8%af%d9%87%d9%85%db%8c%d9%86-%d8%ac%d8%b4%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%a8%db%8c%d9%86%e2%80%8c%d8%a7%d9%84%d9%85%d9%84%d9%84%db%8c-%d8%a7%d9%85%d8%a7%d9%85-%d8%b1%d8%b6%d8%a7(%d8%b9)

سید جواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تشریح ویژگی‌های سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) پرداخت و عنوان کرد: همچنانکه مقام معظم رهبری امسال را با عنوان سال عزم ملی و مدیریت جهادی نام‌گذاری کرده‌اند، جشنواره امام رضا(ع) نیز امسال مصداق عینی یک حرکت فرهنگی با مدیریت جهادی است.

وی ادامه داد: امسال همه استان‌های کشور بسیج شده و فراخوان‌های خود را در موعد مقرر یعنی سالروز میلاد امام موسی‌کاظم(ع) اعلام کردند که بر همین اساس در سال جاری 82 عنوان برنامه برای داخل کشور و بیش از 200 نقطه جهان پیش‌بینی شده است.

جعفری در خصوص ویژگی‌های این دوره از جشنواره عنوان کرد: تأکید بیشتر بر خلاقیت و نوآوری، مردمی شدن جشنواره بیش از گذشته، بومی‌سازی فعالیت‌ها در خارج از کشور، توجه به موضوع سبک‌های تخصصی سبک زندگی رضوی و قالب‌های هنری برای اشاعه سبک زندگی با الهام از آموزه‌های رضوی مواردی است که می‌توان از آنها به عنوان ویژگی‌های این دوره از جشنواره یاد کرد.

وی با تأکید بر اینکه مقرر شده است فعالیت‌های قرآنی در سیزدهمین دوره از جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) بیش از گذشته توسعه داده شود، گفت: چند فعالیت جشنواره به صورت همایش‌های علمی پژوهشی با موضوع‌های قرآنی برگزار خواهد شد.

مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) افزود: در جشنواره سال جاری بخش قابل توجهی از دانشگاهیان کشور با ما همکاری خواهند داشت همچنین وزارت علوم تحقیقات و فناوری همکاری‌های خوبی با ما آغاز کرده‌ که از موارد قابل توجه این دوره از جشنواره است.

وی در پاسخ به این سؤال که به نظر شما کدام بخش از زندگی امام رضا(ع) در جامعه ما مورد غفلت قرار گرفته است، اظهار کرد: اینکه در جامعه بتوانیم مبارزه با ظالم، دفاع از مظلوم و تعامل مناسب با آحاد مردم داشته باشیم موارد مهمی است که باید از مکتب اهل بیت(ع) بیاموزیم بر روی آنها بیشتر کار کنیم.

جعفری در پایان گفت: اگر فرض بگیریم که تعالیم الهی در جایگاه یک قله است، باید بپذیریم که زندگی ما در دامنه کوه قرار داشته و ما تا رسیدن به قله فاصله زیادی داریم و باید تلاش کنیم؛ هر کس تلاش بیشتری کرد زودتر به قله می‌رسد.

مهندس جعفری بازدید : 141 پنجشنبه 25 دی 1393 نظرات (0)

%d8%a8%d9%88%d8%af%d8%ac%d9%87-%db%b9%db%b4-%d9%88-%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%b4%d8%b4%d9%85-%d8%aa%d9%88%d8%b3%d8%b9%d9%87%d8%9b-%d9%81%d8%b1%d8%b5%d8%aa%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d9%82%d8%a7%db%8c-%d9%81%d8%b1%d9%87%d9%86%da%af-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%ac%d8%a7%d9%85%d8%b9%d9%87

رحیم زارع، سخنگوی فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به ضرورت توجه به مقوله فرهنگ قرآنی در بودجه 94 و برنامه ششم توسعه، گفت: با توجه به نامگذاری سال جاری به عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» در بودجه 93، بودجه فرهنگی به صورت شایسته‌ای در نظر گرفته نشد به همین جهت با موقعیتی روبرو شدیم که به اصطلاح «سلاح داشتیم و فشنگ نبود».
وی اظهار کرد: این انتظار را داشتیم که برای بخش فرهنگی متمم بودجه در نظر گرفته شود تا با افزایش اعتبارات در این حوزه به گسترش فعالیت‌ها در این زمینه دست یابیم که این اتفاق نیفتاد.
منتخب مردم آباده در مجلس خاطرنشان کرد: برای ارتقای حوزه فرهنگ قرآنی که زیربنای توسعه فرهنگی کشور است دو راه پیش رو داریم؛ یکی قانون بودجه 94 و دیگری برنامه ششم توسعه است که اجرای آن از سال 95 آغاز خواهد شد.
وی در مورد لایحه بودجه 94 گفت: با توجه به شرایط امروز جامعه لازم است اعتبارات بخش فرهنگی به ویژه توسعه فرهنگ قرآنی پررنگ دیده شود؛ زیربنای توسعه کشور بر محور مثلث فرهنگ، اقتصاد و سیاست است که رأی این هرم فرهنگ قرار دارد، لذا ضرورت دارد در برنامه‌ها و قوانین به این موضوع به صورت ویژه‌ای پرداخته شود.
زارع افزود: مجلس نیز این آمادگی را دارد که دولت را در تقویت اعتبارات فرهنگی و اولویت‌بندی برنامه‌ها همکاری و همراهی کند.
سخنگوی فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس همچنین تصریح کرد: علاوه بر موضوع بودجه 94، برنامه ششم توسعه را نیز در پیش داریم که می‌تواند در زمینه توسعه فرهنگ قرآنی تأثیرگذار باشد.
وی با اشاره به عدم تحقق موضوعات قرآنی برنامه پنجم توسعه گفت: یکی از آسیب‌های برنامه پنجم توسعه این بود که کیفی در نظر گرفته شده بود و شاخصی برای اندازه‌گیری برنامه‌ها و فعالیت‌ها وجود نداشت در حالی‌که برنامه‌های این‌چنینی اگر به سمت کمی‌سازی نروند و قابلیت اندازه‌گیری نداشته باشد، نمی‌توان گفت که چه کارهایی انجام شده و قرار است به کدام سمت برود؛ در مورد برنامه‌های قرآنی برنامه پنجم نیز با توجه به تغییر دولت کار خاصی صورت نگرفت.
این نماینده مجلس نهم تصریح کرد: برای تدوین برنامه ششم توسعه به نظر می‌رسد لازم است شاخص‌هایی در نظر گرفته شود، از جمله اعتلای فرهنگ، ترویج سبک زندگی اسلامی، استقرار کامل نظام سلامت، رشد کمی و کیفی جمعیت، استحکام خانواده، حاکمیت انضباط اجتماعی، تحقق نقشه مهندسی فرهنگی کشور با محوریت قرآن، گسترش اقتصاد فرهنگ و متناسب سازی فرهنگ اقتصادی با سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی.
زارع افزود: در حوزه امور فرهنگی نیز فرهنگ قانون‌گرایی، مسئولیت‌پذیری، حقوق شهروندی، احترام به کرامت انسانی، خلق ثروت، پرهیز از اسراف و در مجموع ارتقای فرهنگ ایرانی ـ اسلامی نیز از مواردی است که لازم است در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گیرد.

مهندس جعفری بازدید : 139 شنبه 20 دی 1393 نظرات (0)

%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a8%d8%a7%d8%b7-%d9%85%d8%b3%d8%aa%d9%85%d8%b1-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d8%a7-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86%d8%8c-%d8%b2%d9%85%db%8c%d9%86%d9%87%e2%80%8c%d8%b3%d8%a7%d8%b2-%d8%a8%d8%b1%d9%82%d8%b1%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d9%86%d8%b3-%d8%a8%d8%a7-%d8%aa%d8%b9%d8%a7%d9%84%db%8c%d9%85-%d8%a2%d9%86-%d8%a7%d8%b3%d8%aa

حسن فلاحیان، مدیر مؤسسه قرآنی خاتم‌الانبیا(ص) ماهشهر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، از فعالیت‌های قرآنی این مؤسسه در حوزه آموزش‌های قرآنی به مقاطع مختلف سنی خبر داد و گفت: در حال حاضر دوره‌های قرآنی آموزش سطح 1 و 2 تجوید قرآن کریم، آموزش نونهالان و دوره نقاشی در این مؤسسه برای قرآن‌آموزان در حال برگزاری است.

مدیر مؤسسه قرآنی خاتم‌الانبیا(ص) ماهشهر با اشاره به برخی از آموزش‌های قرآنی نونهالان، ادامه داد: نونهالان قرآنی در مؤسسه قرآنی خاتم‌الانبیا(ص) ماهشهر، آموزش‌های قرآنی را در قالب حفظ سوره‌های کوچک جزء 30، آموزش احادیث، شعر و آموزش‌ نقاشی می‌گذرانند.

فلاحیان اظهار کرد: کودکان در سنین پایین در شرایطی هستند که به هر سمت و سویی جهت داده شوند، به آن سمت هدایت می‌شود و شخصیت آنها در آن حوزه شکل می‌گیرد؛ حال چه اینکه حوزه مذکور نمودی از کمال و یا جهت عکس آن باشد.

وی بر آموزش مستمر کودکان در حوزه قرآن تأکید کرد و گفت: انس کامل با قرآن کریم تنها زمانی برای بچه‌ها محقق می‌شود که آنها به طور مستمر با قرآن و تعالیم آن در ارتباط باشند.

حلافیان با اشاره به دیگر دوره‌های قرآنی این مؤسسه گفت: کلاس قرآن سطح 1 و 2 تجوید ویژه بانوان در دو مقطع سنی بزرگسال و نوجوانان و جوانان در حال برگزاری است و دوره دیگر تجوید سطح 2 آموزش قرآن نیز اختصاص به دانش‌آموزان پسر مقطع ابتدایی دارد.

به گفته وی بیش از 90 قرآن‌آموز در دوره‌های قرآنی مؤسسه قرآنی خاتم‌الانبیا(ص) ماهشهر شرکت می‌کنند.

مهندس جعفری بازدید : 136 دوشنبه 15 دی 1393 نظرات (0)

%d9%85%d8%b3%d8%a7%d8%a8%d9%82%d8%a7%d8%aa-%da%a9%d8%b4%d9%88%d8%b1%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86-%d8%a7%d9%88%d9%82%d8%a7%d9%81-%d8%af%d9%87%d9%87-%d8%a7%d9%88%d9%84-%d8%a7%d8%b3%d9%81%d9%86%d8%af-%d8%a8%d8%b1%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1-%d9%85%db%8c%e2%80%8c%d8%b4%d9%88%d8%af

 

ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: مرحله کشوری سی‌و‌هفتمین دوره مسابقات قرآن دهه اول اسفندماه به میزبانی استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز برگزار می‌شود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: حکم میزبانی استان آذربایجان شرقی از مرحله کشوری سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن توسط حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی ابلاغ شده و طی این حکم حجت‌الاسلام والمسلمین سیدشهاب‌الدین حسینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان به عنوان دبیر مسابقات انتخاب شده است.
وی در ادامه گفت: در طول برگزاری مرحله کشوری مسابقات قرآن علاوه بر رقابت راه‌یافتنگان به مرحله کشوری در دو بخش بانوان و آقایان، برنامه‌های دیگری از جمله؛ محافل انس با قرآن کریم، برپایی نمایشگاه‌ قرآن و... نیز دنبال می‌شود.

مهندس جعفری بازدید : 135 چهارشنبه 10 دی 1393 نظرات (0)

%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%85%d8%b3%d8%a7%d8%a8%d9%82%d8%a7%d8%aa-%d8%a8%db%8c%d9%86%e2%80%8c%d8%a7%d9%84%d9%85%d9%84%d9%84%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86-%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4%d8%ac%d9%88%db%8c%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%b3%d9%84%d9%85%d8%a7%d9%86-%db%b6-%d8%af%db%8c-%d8%aa%d8%b4%d8%b1%db%8c%d8%ad-%d9%85%db%8c%e2%80%8c%d8%b4%d9%88%d8%af

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان شنبه، 6 دی‌ماه ساعت 10 با حضور حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس مسابقات، مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و نائب‌رئیس مسابقات، حمید صابرفرزام، دبیر مسابقات، همچنین فرزاد هوشیار، مدیرعامل برج میلاد تهران برگزار می‌شود.
در این نشست خبری که در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار خواهد شد، جزئیات برنامه‌های پیش‌بینی شده برای پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان و همایش‌هایی که در حاشیه مسابقات برگزار خواهد شد با حضور مسئولان حاضر در نشست تشریح می‌شود.
یادآور می‌شود، پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان از 11 تا 14 دی‌ماه با حضور 80 داوطلب از 50 کشور جهان در دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن در سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار می‌شود.

مهندس جعفری بازدید : 137 جمعه 05 دی 1393 نظرات (0)

%d9%86%d8%ae%d8%b3%d8%aa%db%8c%d9%86-%d9%87%d9%85%e2%80%8c%d8%a7%d9%86%d8%af%db%8c%d8%b4%db%8c-%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%ac%d9%87%d8%a7%d9%86-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85-%d8%af%d8%b1-%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d9%85%d8%b0%d8%a7%d9%87%d8%a8-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c-%d8%a8%d8%b1%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1-%d9%85%db%8c%e2%80%8c%d8%b4%d9%88%d8%af

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نخستین هم‌اندیشی دانشگاه‌های مهم جهان اسلام روز شنبه ششم دی‌ماه با حضور هشام قریسه، رئیس دانشگاه الزیتونه تونس و برخی دانشگاه‌های مهم کشور در دانشگاه مذاهب اسلامی تهران برگزار خواهد شد.
در این نشست که مسئولان برخی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور از جمله دانشگاه قم، دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه  و دانشگاه علوم و فنون قرآن کریم تهران نیز حضور دارند، درباره برخی مسائل مهم جهان اسلام از جمله «طائفه‌گرایی، مبارزه با افراطی‌گری و جریان‌های تندرو تکفیری» بحث و تبادل نظر خواهد شد.
بر اساس این گزارش، این نشست‌ها در آینده نیز با حضور دیگر دانشگاه‌های مهم کشورهای اسلامی تداوام خواهد داشت.
همچنین رئیس دانشگاه الزیتونه تونس با سفر به جمهوری اسلامی ایران و سخنرانی در دانشگاه مذاهب اسلامی، با برخی از مقامات کشورمان از جمله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دیدار خواهد کرد.
هم‌اندیشی مهم دانشگاه‌های جهان اسلام روز شنبه هفته آینده از ساعت 8:30 الی 12 در سالن همایش‌های شهید ماموستا شیخ‌الاسلام دانشگاه مذاهب اسلامی در تهران برگزار می‌شود.
یادآور می‌شود، از دانشگاه الزیتونه تونس به‌عنوان یکى از قدیمى‌ترین دانشگاه عربى اسلامى یاد مى‌شود  که در سال ١١٦ قمرى (٧٣٤ میلادى) تأسیس شده  و با داشتن پژوهشکده‌هاى مختلف اصول دین، الهیات، تاریخ، تمدن و شریعت اسلامى، از جمله مهم‌ترین و مؤثرترین دانشگاه‌هاى جهان اسلام به‌شمار مى‌رود.

مهندس جعفری بازدید : 144 چهارشنبه 03 دی 1393 نظرات (0)

%d9%88%d8%a7%da%a9%d9%86%d8%b4-%d8%b9%d9%84%d9%85%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d9%84%d8%a7%d8%b2%d9%87%d8%b1-%d8%a8%d9%87-%d8%a7%d9%86%d8%aa%d8%b4%d8%a7%d8%b1-%d9%86%d8%b3%d8%ae%d9%87%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%ad%d8%b1%db%8c%d9%81%e2%80%8c%d8%b4%d8%af%d9%87-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%86%d8%aa

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «صدی البلد»، اقدام برخی افراد در انتشار نسخه‌های الکترونیک تحریف‌شده از قرآن کریم در شبکه‌های اجتماعی، جنجال‌های زیادی میان شهروندان مصری ایجاد کرده است.
در واکنش به این اقدام، «اسماعیل شاهین»، استاد الهیات دانشگاه الازهر مصر تصریح کرد: مواجه با تحریف قرآن کریم یک امر واجب و وظیفه تمامی مسلمانان است.
وی افزود: الازهر باید برای مواجه با این امر خطیر به‌صورت جدی و عملی اقدام و نقش فعالی در این زمینه ایفا کند.
اسماعیل شاهین در ادامه با اشاره به پدیده انتشار نسخه‌های الکترونیک تحریف‌شده قرآن کریم در شبکه‌های اجتماعی، تأکید کرد: مرکز اسلامی الازهر مصر باید با همکاری نهادهای ‌ذی‌ربط منابع انتشار این نسخه‌های تحریف‌شده را شناسایی و در این زمینه اطلاع‌رسانی کند.
«سعدالدین الهلالی»، استاد الهیات و علوم اسلامی دانشگاه الازهر مصر نیز در این باره گفت: خداوند متعال خود حافظ قرآن کریم از خطر تحریف است، همان‌طور که در آیه 9 سوره الحجر می‌فرماید: «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ». 
وی با تأکید بر این که طرف‌های مسئول در مصر باید به رسالت خود در زمینه حفظ قرآن کریم  عمل کنند، گفت: شهروندان نیز باید در یافتن نسخه‌ اصلی قرآن کریم بیشتر دقت کنند.
«احمد کریمه»، استاد شریعت دانشگاه الازهر مصر نیز عنوان کرد: ایجاد یک مرکز تخصصی قرآن کریم که بر انتشار قرآن‌های چاپی و الکترونیک نظارت داشته باشد، از اقدامات مهم برای مواجه با این پدیده خطرناک است.
احمد کریمه در پایان تأسیس مجمع قرآن کریم وابسته به مرکز اسلامی الازهر مصر جهت صدور نسخه‌های قرآن کریم با مهر الازهر را خواستار شد.

اطلاعات کاربری
نظرسنجی
نظر شما در مورد وبسایت جامع قرآن و عترت چیست؟